Ny refill – og muligheten til å vinne 100 000 kroner

Dere ønsket mindre søl og mindre plast på refillprodukter, derfor kommer OMO refill i ny drakt. Og med kommer også muligheten til å vinne store beløp i Grønt Punkts Returkartonglotteri!

OMO refill på kartong.

“Dårlig tut. Man søler når man heller fra den. Den kan ikke oppbevares. Posen må klemmes for å få ut innholdet, og da blir strømmen ujevn. Den er umulig å bruke om man har problemer med å gripe rundt posen.”

Har du tenkt dette om refillposen? Vel, det trenger du ikke tenke noen gang igjen for det er historie! Nå kommer OMO refill på kartong. Du får fortsatt like mange vask i kartongen som i posen, bare med flere fordeler!

Refill på kartong er:

  • Mer brukervennlig og praktisk
  • Lettere å helle over på originalemballasjen
  • Lettere å dosere direkte fra refillen (hvis du ønsker det)
  • Lettere å lagre hvis du ikke bruker opp alt

Bærekraft i alle ledd

Ved å bytte fra pose til kartong får vi en enorm reduksjon på 80-90 prosent i plastforbruk sammenlignet med tradisjonell flaske som primæremballasje. Faktisk tilsvarer det 13,5 tonn plast!

Det er fordi kartongrefillen blir laget av sertifisert karbonnøytral emballasje. Både kartongen og korken er biobasert og kan resirkuleres som papp og papiravfall.

Ikke nok med det, denne endringen vil redusere behovet for transport, og det er derfor 20 færre lastebiler på veien for å frakte produktene fra fabrikken på Ski, der de produseres, og til nærbutikken din.

OMO, Blenda og Milo-kartonger.

Delta i Returkartonglotteriet og vinn opptil 100 000 kroner

Hvert eneste år, siden 1997, har Grønt Punkt Norge delt ut pengepremier til folk som sørger for at drikkekartongen kan materialgjenvinnes og bli til noe nytt.

Årlig er det 120 pengepremier på 10.000 og 4 premier på 100.000 kroner i Returkartonglotteriet. Og det eneste du trenger å gjøre for å ha en vinnersjanse er å kildesortere drikkekartongen med navnet og nummeret ditt på. Det er selvfølgelig gratis å delta.

Bruk refill – få ekstra vinnersjanser

Men hvorfor sier vi dette når vi ikke har melkekartonger, men refill til tøyvask? Vel, som du kanskje ser så er det lite forskjell på en melkekartong og kartongrefill – ja, bare høyden. Så nå kan du ha ennå flere vinnersjanser ved å bruke refill på kartong og resirkulere den riktig.

Returkartonglotteriet gjelder for både OMO, Blenda, Milo, Comfort og Klar.

Hvordan delta i Returkartonglotteriet?

  • Skyll kartongen
  • Press den flat
  • Skriv ned navnet og telefonnummeret ditt – eller til den du ønsker skal vinne
  • Sorter som papp og papir

PS! Én kartong er ett lodd i returkartonglotteriet! Det vil si at du ikke lenger trenger å fylle opp en kartong med flere inni. Det betyr flere vinnersjanser, det!

Kvinne skriver navn og nummer på OMO-kartong.

Hvem er best på resirkulering av kartong?

Ifølge Grønt Punkt Norge er den eldre generasjonen dominerende på Returkartonglotteriet. Om det er fordi de er flinkere på kildesortering eller fordi de har vært med på lotteriet siden oppstart i 1997, er vanskelig å si.

Men det er ingen tvil om at unge og unge voksne er opptatt av miljø og flinke til å sortere avfallet sitt, så her kommer påminnelsen om lotteriet. På tide å gi de eldre litt konkurranse!

OMO Refill på kartong: