Bli kjent med tøyvaskeskperten, OMO

Omo Expert Colro i skittenyøyskurven. FOTO

Om OMO

OMO tøyvaskemiddel ble lansert i Norge i 1961, og har siden den gang hjulpet norske husholdninger med utallige klesvasker gjennom produkter av høy kvalitet. OMO har også alltid gitt råd og veiledning om tøyvask, samt hvordan man best tar vare på klærne.

Omo Expert Color produkter på vaskerommet. FOTO

OMO er klart Norges mest foretrukne tøyvaskemiddel. Forklaringen på OMO sin suksess er at Orkla Home & Personal Care (tidligere Lilleborg) hele tiden har lykkes i å fange opp nye trender og forbrukerbehov og raskt utviklet produkter som møter disse behovene.

Gjennom over 60 år har vi utviklet og produsert vaskemidler i Norge og kan i dag tilby produkter for et hvert behov: Til farget, svart eller hvit vask, til sportklær, flekkfjerning og rens av vaskemaskinen. OMO kommer også i ulike formater som pulver, flytende og kapsler.

Omo Ultra Hvitt Pods i vaskemaskinen. FOTO

Vaskemaskinene stilte nye krav

Da OMO ble lansert i 1961, var alle tøyvaskemidlene på markedet høytskummende pulvere beregnet på håndvask. Men på 60-tallet gjorde vaskemaskinene for alvor sitt inntog i de norske hjem, og dette stilte nye krav til vaskemidlene som nå måtte skumme mindre. OMO kom som et moderne, lavtskummende vaskepulver tilpasset nettopp vask i maskinen.

I 1983 kom OMO med en revolusjonerende nyhet; nemlig TAED-systemet som gjorde det mulig å vaske rent ved lavere temperaturer. Dette var et svar på endringen i folks vaskevaner, da stadig mer av vasken skjedde nå på 40 °C og 60 °C, og ikke 90 °C som tidligere .

Omo produkter i skapet på vaskerommet. FOTO

Fullgode vaskemidler, skånsomme mot miljøet

For oss er det viktig at alle deler av vår produksjon påvirker miljøet så lite som mulig. Derfor jobber vi stadig for å forbedre våre produkter. Både når det gjelder innhold, men også emballasje – slik at du kan ta grønnere valg uten å gå på kompromiss med kvalitet.

Allerede tidlig på 90-tallet kom OMO med miljøfordeler som mindre emballasje og færre kjemikalier – helt i tråd med forbrukernes ønsker om fullgode vaskemidler som samtidig var mer skånsomme mot miljøet.

Visste du forresten at OMO var det første dagligvareprodukt med det offisielle nordiske miljømerket Svanen allerede i 1993? I dag er alle OMO pulver-variantene og OMO flytende Svanemerket.