8 tips for å unngå kaos på vaskerommet

De fleste familier opplever at skittentøyskurven renner over av brukte klær – og det ganske ofte. Med disse tipsene kan du få orden – og holde orden på vaskerommet.

Ikke kaos på vaskerommet.FOTO

Hvis du gjør noen enkle grep på vaskerommet, kan du spare mye tid på klesvasken. Det skal heller ikke så mye til før det blir et hyggeligere rom å oppholde seg i. Bare følg disse 8 gode tipsene.

1. Smart sortering av skittentøy

Sorter lyse og mørke klær, ull, og klær som skal håndvaskes. Dere kan også sortere skittentøy etter hvor mange grader plaggene skal vaskes på. Putt disse i forskjellige kurver. Dette kan du også lære barna. Sett en lapp på de ulike kurvene, slik at hvitt ikke havner blant farget tøy.

2. “Rotebollen”

Sett en liten bolle (eller en liten kurv) ved vaskemaskinen hvor du kan putte knapper, kvitteringer, penner, mynter og andre ting som glemmes i lommene.

3. Hyller for oppbevaring

Man får aldri nok lagringsplass, og ofte kan det være utfordrende å finne plassen til det. Sjekk om du har mulighet til ekstra lagringsplass på vaskerommet. For eksempel nær vaskemaskinen og tørketrommelen kan et hyllesystem være gull verdt. Her kan du legge nyvaskede håndklær og stabler av klær, før det tas med videre til soverom og bad.

4. Lett tilgjengelig strykebrett

Har du mulighet; plasser et bærbart eller veggmontert strykebrett på vaskerommet, slik at det er lett tilgjengelig hvis du raskt må gå over et plagg med strykejernet. Da unngår du at stryking utsettes og klærne ligger slengt til det blir gjort.

5. Kurver til undertøy og sokker

Sorter familiens undertøy og sokker i kurver med forskjellige farger. Slik blir det lettere å holde oversikt over hvem som eier hva.

6. Benkplass til bretting

Det er smart å ha en benk (så lang som mulig), til klær som skal strekkes og brettes. Har du dårlig med plass på vaskerommet – kanskje det er mulig å lage en benk som kan slås sammen? Vaskemaskinen som benkeplass, er også en løsning.

7. Ha en bøtte tilgjengelig på vaskerommet

Til klær som må bløtlegges i forkant, er det praktisk å ha en dyp vaskekum. Er den ikke så dyp, så kan en bøtte også gjøre nytten.

8. Sett opp en tørkesnor

Har du plass til et tørkestativ eller en tørkesnor? Da er du heldig! Til sengetrekk og lakener kan dere også vurdere å henge opp en gardinstang eller lignende på veggen. En slik stang kan i tillegg brukes til å strekke tøy. Pass også på at du får hengt opp et par knagger, de kommer alltid til nytte.

Vaskerommet er kanskje ikke familiens favorittrom, men man oppholde seg mye i dette rommet. Hvorfor ikke freshe det opp litt? Heng opp bilder, sett frem noen planter og kanskje en radio, så blir det med en gang mye hyggeligere.