Hvordan fjerne kaffeflekker?

Uansett hvilket nivå du er på jeg-elsker-kaffe-skalaen, vil du en eller annen gang måtte fjerne kaffeflekker – og slik gjør du det!

Kaffe helles i kopp.

For noen er filterkaffe mer enn bra nok, mens andre ikke starter dagen før de har brygget seg en deilig kopp kaffe. Også er det de som slurper i seg kaffekopp etter kaffekopp for å komme seg gjennom arbeidsdagen. Hvor på skalaen ligger du?

Nordmenn ligger på kaffetoppen. Vi importerer nesten 9,5 kilo kaffe per innbygger – kun Finland har større forbruk per innbygger med sine imponerende 14 kilo. Med slike kaffevaner, sier det seg selv at det følger med noen kaffeflekker også.

Kaffeflekker – vanskelige flekker?

Å fjerne kaffeflekker kan være vanskelig – men ikke nødvendigvis. Dersom uhellet akkurat har skjedd vil det være enkelt å fjerne flekken ved å ta den under rennende vann. Er det en gammel flekk du lot sitte i fordi du ikke hadde muligheten til å vaske med en gang, vil det kreve ytterligere behandling.

Fjerne kaffeflekker fra syntetiske materialer og bomull

Syntetiske plagg og klær i bomull tåler ofte mer behandling enn andre materialer som skinn, ull og silke. Start med å absorbere så mye av kaffeflekken som mulig – dette kan du gjøre med en klut. Deretter sprayer du på OMO Flekkfjerner. La den virke i omtrent 5 minutter. Deretter vasker du plagget som vanlig i vaskemaskinen. Husk OMO Color til farget tøy og OMO Ultra Hvitt til lyst.

Har du ikke en flekkfjerner tilgjengelig hjemme, kan du prøve følgende:

  • Spyl flekken med så varmt vann tekstilen tåler
  • Hell på litt flytende OMO Ultra Hvitt eller OMO Color på flekken og la det virke opptil en halvtime
  • Vask deretter plagget som vanlig – husk å følge vaskeanvisningen

Er det fortsatt en litt synlig lys brun flekk, kan du gjenta prosessen for å fjerne flekken helt.

Fjerne kaffeflekker fra ull og silke

Ull og silke bør vaskes med vaskemiddel beregnet for materialene – som Milo. Hell litt flytende Milo direkte på flekken og la det virke i ca. 30 minutter. Vask deretter plagget i vaskemaskin på så høy temperatur som tekstilen tåler.

Du kan også bruke Sunlight Sepe. Gni såpestykket direkte på flekken til den er borte. Skyll godt, og vask plagget i maskinen.