Slik bevarer du fargen i klærne

Er du lei av at den svarte buksa har blitt grå, og at den blå genseren har mistet den freshe fargen? Pass på at du vasker plaggene riktig om du vil bevare fargen i klærne.

Farget tøy vasket med OMO Expert Color.

Over tid kan ting falme og ikke være slik de en gang var. Gamle fotografier mister kontrasten, blekket på dokumenter blir svakere, utemøblene lar solen gjøre sitt, og ja, tiden kan være røff mot oss også – bare se på Kjell og Tore. (Se reklamefilmen nederst i artikkel)

Noen ting er ikke så enkelt å gjøre noe med, og tiden kan dessverre ikke stoppes. Men at klærne falmer etter å ha blitt vasket gjentatte ganger, kan du heldigvis gjøre noe med. Det finnes nemlig vaskemidler som er laget for å redusere problemet, og enkelte av dem er spesielt egnet for fargede, mørke og svarte klær. Ja, du gjetter riktig – det er OMO Color.

OMO Color bevarer fargene

OMO Color inneholder et Expert Color System som bevarer fargene over tid, selv om de vaskes om og om igjen. I tillegg fjerner den flekker effektivt. Både pulver og den flytende varianten er effektiv også på lavere temperaturer. Velger du korte program bør flytende variant brukes.

Ønsker du at hvitt tøy skal forbli hvitt har vi et velfungerende alternativ her også: OMO Ultra Hvitt Pulver. Pulveret inneholder et Aktivt Dyprens System og blekemiddel, noe som sørger for at hvitvasken forblir hvit og klar i fargen. Om du ønsker å holde tøyet hvitt, bør du derfor velge pulver.

Visste du at blekemiddel ikke kan holde seg stabilt i flytende form? Derfor er vaskepulver det beste valget for at hvitt og lyst tøy skal holde på hvitfargen.

Skill mellom lyse og mørke plagg

Det er flere ting du bør huske på om du ønsker å bevare fargen i klærne – og vi har selvfølgelig flere vasketips på lager for å holde garderoben fresh. Det første du gjør er å sortere klesvasken riktig. Vask svarte bukser og mørke klær sammen. Lyst og hvitt tøy vaskes for seg selv. Les nøye på vaskelappen til klærne og etiketten til vaskemiddelet før du vasker. Vask klærne på den laveste temperaturen som er anbefalt, og bruk et skånsomt vaskeprogram.

Bevare fargen i klærne også når de tørkes

Tørking av klær spiller også en rolle: Ikke heng mørke klær til tørk i sola; da kan UV-strålene gjøre plaggene skjoldete og blasse i fargen. Tørketrommel kan også slite på fargen. Det aller beste er å henge tøyet til tørk i skyggen eller i et godt ventilert rom. Bruk gjerne tøymykner hvis plagget tåler det – det ser du på vaskelappen. Skyllemiddel smører fibrene i klærne, noe som gjør at fargene blir ekstra godt bevart. Det gjør også at tøyet tørker raskere.

Vaske jeans

Tall fra Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) viser at nordmenn i gjennomsnitt vasker jeansbuksa etter å ha brukt den 5,7 ganger. Jeans tåler å bli brukt enda flere ganger enn det før de trenger å bli vasket i maskin. Hyppig vask fører til at fargen falmer, og glemmer du å vrenge buksa før vask, kan den også bli stripete og skjoldete.

Vask jeans først når de er synlig skitne eller lukter vondt – innen den tid kan du fjerne flekker ved å spraye OMO Powerlift Flekkfjerner på en klut. Husk å tørke av med varmt vann etterpå for å fjerne rester av vaskemidler.

Flekkfjerneren fra OMO inneholder Power Lift System, et flekkfjerningssystem helt uten blekemidler, som effektivt løfter og fjerner flekker uten å skade tøyet.

Gi klærne dine et ekstra langt liv

Vasker du tøyet ditt etter vaskeanvisningen og med rett vaskemiddel, holder det seg fint lenger – noe som gjør at du ikke trenger å kjøpe nytt like ofte. Vasker du tøyet ditt etter vaskeanvisningen og med rett vaskemiddel, holder det seg fint lenger – noe som gjør at du ikke trenger å kjøpe nytt like ofte. Det reduserer klimaavtrykket ditt betraktelig, da klesproduksjon krever store ressurser og er svært miljøbelastende.

Ta en ekstra sjekk om plagget trenger vask. Hvis det ikke lukter vondt eller er skittent, holder det å fjerne flekker med en våt klut og å henge plagget til lufting.

Ser bomullsklærne dine slitne ut? Bruk mirakelkuren OMO Cotton Miracle til å fjerne nuppene og hente tilbake fargen i tøyet. På den måten kan du gi klærne dine et ekstra langt liv.

 

Bevar fargene med OMO.

Produkter som bevarer fargene