Hvordan fjerne grønske fra klær?

Hyggelige solskinnsdager ute på gresset kan fort ende opp med et uheldig møte med bakken, som etterlater grønske på klær. Disse flekkene er absolutt ikke de letteste å fjerne, men umulige er de ikke!

Barn med grønske på klærne.

En dag med lek i hagen eller parken kan etterlate grønne knær og rumper – vi mener selvfølgelig på klærne. Selv om enhver flekk er enklest å fjerne om du tar den med en gang, finnes det håp selv om du ikke løper til vaskemaskinen for å vaske klærne så fort flekken melder sin ankomst.

Fjerne grønske fra klær med flekkfjerner

Dersom det er mye jord, grønske eller andre vanskelige flekker som har satt seg i plagget kan du forsøke å spraye litt OMO Powerlift Flekkfjerner på de utsatte områdene. Prøv å fjerne mest mulig jord og løs grønske før du sprayer. La flekkfjerneren virke i maksimum fem minutter før du vasker tøyet på vanlig måte etter vaskeanvisningen.

Husk også riktig vaskemiddel til klærne: OMO Color til farget tøy og OMO Ultra Hvitt til hvitt og lyst tøy.

PS. Tøyvaskpulveret fra OMO er Svanemerket.

Fjerne grønske fra klær med Zalo

Et annet alternativ tøyvaskekspertene våre kan anbefale er å prøve å fjerne grønske med Zalo:

Steg 1: Start med å fjerne mest mulig jord og løs grønske
Steg 2: Ta litt Zalo direkte på flekken og trykk det forsiktig inn i stoffet
Steg 3: La det virke i 15-20 minutter
Steg 4: Skyll bort Zaloen – vær nøye!
Steg 5: Vask plagget som normalt etter vaskeanvisningen

Andre typiske sommerflekker

Sommeren byr ikke bare på grønske på klærne. Bær, is, frukt og ketchup er også vanlige flekker som finner veien til klærne våre om sommeren. Også på disse kan du bruke OMO Powerlift Flekkfjerner – eller en flytende OMO-variant som passer til fargen på tøyet. La det virke i omtrent en halvtime. Avslutningsvis, vasker du sommerklær som vanlig.

Få flere flekkfjerningstips her