Ta knekken på dårlig lukt i sko

Stinker skohylla som et lager med muggost? Her er ekspertrådene for å bli kvitt sure føtter og dårlig lukt i sko.

 

OMO Luktfjerningsspray sprayes i sko for å fjerne vond lukt.

I et hjørne i gangen og fra åpningen siver en umiskjennelig og gjennomtrengende eim av sure føtter… Du oppdager at det kommer fra treningsbagen. Høres det kjent ut?

Svette og bakterier = lukt

Vond lukt fra sko er kanskje ikke et verdensproblem, men det er likevel en ganske plagsom uvane for mange av oss, enten man tilhører dem som har selv har stinkende føtter, eller om man lever med andre som har det. Heldigvis finnes det råd for det meste – også fotsvette-lukt.

Fjern lukten med luktfjerningsspray

Når skoene dine lukter vondt, er det ofte stankproduserende bakterier som har skylden. Disse bakteriene dannes på alt fra klær og sko, til treningsutstyr og vesker.

OMO Aktiv & Sport Luktfjerningsspray inneholder probiotika – naturens egne, gode mikrohelter. Probiotikaen i sprayen spiser de illeluktende molekylene, og utkonkurrerer de stankproduserende bakteriene som er kilden til den vonde lukten.

Spray skoene hver 3-4 dag, så fjerner og og holder du enkelt den vonde stanken borte.

OMO Aktiv & Sport Luktfjerningsspray fjerner vond lukt fra sko.

Daglig fotvask

Det kan være et litt vanskelig tema, for det trenger jo ikke å være at man ikke vasker seg på beina. Men det er fothygienen du begynner med. Daglig vask av føtter er viktig. Bare ikke overdreven vask, for det skal være en naturlig bakterieflora på føttene, og du kan få problemer med huden hvis du har brukt for mye og for sterke såper.

Ofte handler svette-problemet om at du går med for tette sko og sokker. Gummistøvler er kanskje noe av det verste, alt blir tett, og du får ikke absorbert fuktigheten bort fra huden. Dermed dannes det bakterier og så kommer lukten. Så bruk sko og sokker som puster. Du trenger heller ikke vaske føttene hver dag, men heller bytte sokker daglig og sko ofte.

Sokker og sko som puster

Når det gjelder unger som trener for eksempel, så hiver de gjerne treningstøy og sko i bagen til neste gang de tar dem opp. Det blir ikke bra. For det hjelper ikke med rene føtter og sokker om du putter dem oppi en våt sko.

Luft og tørk skoene før du tar dem på, og spray gjerne med en lutkferningssprayen.

For enkelte er fotsvette-problemet så stort at de må bytte sokker mer enn en gang om dagen. Et godt tips er å bruke sokker av naturmateriale, helst bomull eller ull som puster.

Flere gode tips fra OMO