Hvordan fjerne maling fra klær?

Du visste kanskje at nordmenn er verdensmestere i oppussing? Og våren er gjerne tiden da planer og oppgraderinger skal realiseres. Men med malingsspannet og kosten følger også flekkene. Så hvordan fjerne maling fra klær? Det får du vite her.

Jeans med flekker av maling.

Fjerne fersk oljebasert maling fra klær

Oljebasert maling, beis og lakk bør fjernes før de tørker inn for å unngå at flekken setter seg. Legg en klut eller håndkle du ikke er redd for som absorberende underlag under flekken. Fukt så en klut med tynner – for eksempel White Spirit. Ofte står det også på emballasjen til malingen hva du kan bruke som tynner.

Bearbeid flekken til den har blitt bløtt opp med kluten. Vask alltid ytterst og innover for at den ikke skal spre seg. Deretter tørker du overflødig væske med en tørr klut eller tørkepapir, og hell flytende OMO direkte på flekken. La det virke i omtrent en halvtime, og vask deretter plagget i vaskemaskinen etter vaskeanvisningen.

NB! Test alltid på et lite synlig sted på tøyet først for å se om det ødelegger plagget. Husk også god gjennomlufting når du jobber med tynner. Vi kan ikke garantere et perfekt resultat, men jo fortere du behandler flekken jo større er sjansen for et godt resultat.

Fjerne fersk vannbasert maling fra klærne

Har du fått vannbasert maling på klærne kan du enkelt fjerne dette – hvis du tar flekken med en gang. Skyll lunkent vann gjennom flekken til den er borte. Ta så på litt OMO Flytende på flekken og la det virke opptil en halvtime. Vask deretter som vanlig i maskinen på den høyeste temperaturen plagget tåler.

Fjerne gamle malingsflekker på klær

Gamle flekker er alltid vanskeligere å fjerne enn nye, men det er verdt et forsøk! Prøv å skrape bort så mye du kan av flekken med en smørkniv. Dersom det ikke fungerer, kan du prøve å løse opp flekken med ren terpentin og litt salmiakk. Test på et lite synlig sted på tøyet først for å se om plagget tåler behandlingen slik at det ikke blir ødelagt.

I de fleste tilfeller kan det være nødvendig å fukte flekken over tid. Bruk for eksempel en klut, q-tips eller en gammel tannbørste dyppet i rensemiddelet som du legger på flekken. Terpentinflekken fjernes deretter med håndvask ved bruk av White Spirit, før plagget vaskes i vaskemaskinen med OMO.

Flere flekkfjerningstips fra OMO