Rødvinsflekker på klærne?

Det finnes mange kjerringråd om rødvinsflekker – noen bedre enn andre. Har du vært uheldig og sølt rødvin på klærne, og prøvd å fjerne med salt for eksempel? Her får du et tips som fungerer litt bedre.

Rødvinsflekker på klærne. FOTO

Noen flekker er mer krevende enn andre, og rødvinsflekker er kjent for å være vanskelige å fjerne. Men da er det viktig å huske at de aller fleste flekker kan fjernes hvis du behandler dem på riktig måte – så ikke la den gode stemningen snu til lettere fortvilelse. Slik fjerner du rødvinsflekker på klærne:

Forbehandling

Som med alle andre flekker er det viktigste å ikke vente til flekken har satt seg. Bruk gjerne en papirserviett hvis det er alt du har tilgjengelig, men vann vil fungere enda bedre. Skyll gjennom flekken med vann før den har rukket å tørke. Husk å bruke så varmt vann som mulig, men ikke varmere enn tekstilen tåler.

Flytende vaskemiddel

Et godt alternativ er å bruke flytende tøyvask. Etter skylling heller du OMO Color direkte på flekken og gnir vaskemiddelet inn i tøyet. Et godt tips er å bruke baksiden av en skje, hvis du ikke ønsker å gni med henda. På vanskelige flekker som rødvin, kan du la det virke inntil en halvtime.

OMO Flekkfjerner

Det andre gode alternativet er å bruke OMO Powerlift Flekkfjerner som effektivt løfter og fjerner flekker fra både hvitt og farget tøy – uten å skade tøyet.

Spray flekkfjerneren direkte på flekken og la den virke i omtrent fem minutter før du vasker plagget i maskin på vanlig måte. Dersom du er usikker på om stoffet eller fargen tåler flekkfjerningen, er det lurt å prøve først på et lite synlig sted på plagget, for eksempel under ermet eller på en innvendig søm.

Vask plagget som normalt

Uansett om du velge å bruke flytende vaskemiddel eller flekkfjerner, er det viktig å vaske plagget som vanlig i maskin etterpå. Bruk OMO Ultra Hvitt eller OMO Color avhenging av fargen på tøyet. Husk riktig temperatur og dosering for det du skal vaske.

Og angående salt på rødvinsflekker? Ikke gjør det. Saltet kan nemlig føre til at fargen setter seg i plagget, som igjen vil gjøre flekken enda vanskeligere å fjerne.

Flere flekkfjerningstips fra OMO