Hvordan fjerne neglelakk fra klær?

Har den freshe fargen på neglene smittet over på klærne fordi du ikke lot den tørke godt nok? Ikke noe problem, vi har tips til hvordan du kan fjerne neglelakk fra klær.

Rød neglelakk sølt på teppe.

La oss være ærlige, det er ingen som har tid til å vente på at neglelakk skal tørke. Det er alltid noe som bare skal fikses rett etter at du har påført et strøk med ny farge på neglene. Ikke si at vi er de eneste som har fått neglelakk på klærne… mistenker at du også har det, siden du er her. Men bra er det, for vi har tips til hvordan du fjerner det!

Fjerne neglelakk fra bomull og bomullsblandinger

  • Legg plagget på et sugende underlag, for eksempel et håndkle
  • Bearbeid flekken forsiktig med en klut tilsatt løsemiddelet Aceton
  • Spray på litt OMO Flekkfjerner rett på flekken og la den virke i maks fem minutter
  • Vask deretter plagget i vaskemaskinen. Vask med OMO pulver eller OMO flytende på så høy temperatur som tekstilen tåler

NB! Aceton må ikke brukes på tekstiler av acetat og triacetat.

Fjerke neglelakk fra klær med Omo Flekkfjerner. FOTO

Fjerne neglelakk fra ull og silke

Skal du fjerne neglelakk fra ull og silke er det samme fremgangsmåte – legg plagget på et håndkle og bearbeid flekken med Aceton. En lite lifehack du kanskje ikke var klar over: Sunlight Sepe passer utmerket til vask av plagg av ull, silke og syntetiske fibre. Skånsomt mot hendene og skånsomt mot tøyet.

Sunlight Sepe passer utmerket til vask av plagg av ull, silke og syntetiske fibre

Bruk Sunlight Sepe direkte på flekken og la det virke i omtrent 30 minutter før du skyller flekken godt. Avslutt med å vaske plagget som vanlig i vaskemaskin.

Fjerke neglelakk fra klær med Sunlight Sepe. FOTO

Et lite skjønnhets-lifehack på slutten

For å unngå neglelakk på klærne kan man alltids prøve å gjøre noe med tørketiden. Visste du at neglelakk tørker raskere med lavere temperatur? Et kjerringråd for å redusere mulighetene for å ødelegge nylakkerte negler og få det på klærne, er å dyppe hendene i isvann.

Slik gjør du det:

  1. Fyll en bolle med kaldt vann og legg noen isbiter i vannet
  2. Lakker neglene
  3. Dypp neglene i isvannet i omtrent 2-3 minutter

Flere flekkfjerningstips fra OMO