Kan jeg bruke hvitt vaskepulver til farget tøy?

Har du noen gang tenkt “hvorfor i alle dager skal jeg ha ulikt vaskepulver til hvitt og farget tøy, når begge pulvervariantene er hvite?” – vel, det kommer du sikkert til å tenke over nå. Svaret er både ja og nei. Forvirret? Les videre.

Hvite og fargede klær henger til tørk.

Det gir kanskje ikke mening at man skal ha to ulike pulvervarianter på hylla/ i skapet/ i skuffen/ på vaskerommet – ja, hvor enn du oppbevarer vaskemidlene dine. I hvert fall ikke når bare navnet skiller dem. Men stemmer det?

Nei. En ost ser kanskje ut som en ost, men smaken er ikke lik på alle. Slik er det med vaskepulveret også. De er begge hvite og små som sandkorn på en vakker strand, men har ulike ingredienser med ulike egenskaper du burde vite om.

La hvitt forbli hvitt med OMO Ultra Hvitt vaskepulver. Dette produktet inneholder nemlig blekemiddel for å holde de lyse og hvite klærne dine nettopp det – lyse og hvite, og ikke grålige i fargen.

Feil vaskepulver kan gi blasse farger

OMO Expert Color vaskepulver er utviklet for å bevare fargene i tøyet ditt vask etter vask. Men bruker du hvitt vaskepulver med blekemiddel på fargede klær, vil disse bli bleket over tid og oppleves som blassere og mindre sterke. Akkurat som Kjell her ser ut (bare at han ikke har brukt OMO i det hele tatt).

Og nettopp derfor anbefaler vi at du bruker vaskepulver fritt for blekemiddel til farget tøy. Men vi skal forvirre deg litt…

Du kan bruke hvitt vaskepulver til farget tøy

“Hæ, men jeg leste jo akkurat..?” Ja, vet hva du leste, men nå må du lese videre. Dersom du har veldig skitne klær med flekker du ikke får bort med det fargede vaskemiddelet, så kan du prøve med OMO Ultra Hvitt vaskepulver. Blekemiddelet i vaskepulveret er nemlig spesielt effektivt til å fjerne vanskelige flekker som rødvin, juice, tomat og kaffe.

Bare husk å ikke søle på klærne dine alt for ofte da.

Produkter til hvitt tøy