La hvitt forbli hvitt

Hva gjør du når plaggene som en gang var hvite, plutselig ikke er det lenger? Vi gir deg tips til hvordan du skal vaske og behandle klærne dine for å beholde hvitfargen i plaggene så lenge som mulig.

Rene hvite klær vasket med OMO.

Enten du går for helhvite antrekk eller kombinerer med andre farger; hvitt kommer aldri til å forsvinne fra motebildet. Det passer til alt, og brukes av veldig mange. Men dessverre kan hvite klær være noe upraktisk – spesielt om du er uheldig og får flekker som er vanskelige å fjerne.

Flekker på hvite klær

Er uhellet først ute bør du kaste deg rundt og prøve å få bort flekken så fort som mulig for å unngå at den setter seg. Har du ikke annet enn vann tilgjengelig for øyeblikket, så er det mer enn bra nok: Ta av plagget og la vannstrålen renne direkte gjennom flekken. Merk at du bør la vannet renne motsatt vei av veien flekken kom inn, altså skal flekken ut den samme veien den kom på.

Deretter bør du forbehandle flekken med flytende OMO. La det virke i omtrent 30 minutter, før du vasker plagget i maskinen med OMO Ultra Hvitt pulver. Ikke alle klær tåler høy temperatur, men velg alltid høyest mulig temperatur som tekstilen tåler.

Vask av hvite klær

Følg alltid plaggets vaskeanvisning. For å lykkes, er det fordelaktig å forstå hva de ulike vaskesymbolene betyr. Bruk et vaskemiddel med blekemiddel for å bevare hvitfargen, som OMO Ultra Hvitt pulver. Blekemiddel vil bevare hvitfargen i plagget.

Husk også at det kun er hvite plagg som vaskes sammen. En fargerik, liten sokk kan lett snike seg med og gjøre klærne rosa eller blå.

Få klær hvite igjen

Har du et bomullsplagg som har mistet den fine hvitfargen? Det kan faktisk være mulig å få det hvitt igjen. 100 prosent bomull kan i de fleste tilfeller klorblekes, og da få tilbake hvitheten. Bare pass på at du leser vaskeanvisningen i plagget og følger bruksanvisningen på klorinflasken.

Flere gode tips fra OMO