6 tips mot statiske kjoler og skjørt

Du skal på fest, men så starter kjolen eller skjørtet å klistre seg til kroppen din – hvor irriterende er ikke det? Her får du 6 tips – 3 kriseløsninger og 3 forebyggende tips for statiske kjoler og skjørt.

Hvite, rosa og rød silkekjoler. Unngå at de blir statiske.

Finstasen skal som regel på ved flere anledninger, og det er ikke unormalt at plaggene ikke alltid sitter slik de skal. Noen plagg kan bli statiske, slik at de sitter som limt til kroppen. Og det er noe vi helst vil unngå.

3 tips for krisebehandling av statiske klær:

1. Fuktighetsgivende spray

En liten flaske med fuktighetsgivende hårspray eller ”leave in-balsam” i vesken kan være gull verdt. Fuktighetsgivende spray vil ikke bare hjelpe mot elektrisk hår, men også statiske plagg som klistrer seg inntil kroppen. Denne sprayer du på innsiden av plagget og lar det tørke.

Lifehack: Lag din egen anti-statiske spray til klærne med tøymykner!

Lifehack: Lag din egen anti-statiske spray til klærne med tøymykner! Hell bittelitt tøymykner i en liten sprayflaske (du får kjøpt reisesett med små flasker flere steder, blant annet Clas Ohlson). Her må du være nøye med blandeforholdet som er 1:30. Det vil si 1 del tøymykner og 30 deler vann. Husk å alltid teste sprayen på et lite synlig område først, i tilfelle det skulle bli flekker.

2. Håndkrem mot statisk elektrisitet

Er håndkrem er ikke bare redningen mot tørre hender, men kan også hjelpe mot klebrige finklær. Smør litt håndkrem på huden eller direkte på strømpebuksen dersom du har på det. Ikke bruk for mye håndkrem av gangen. La kremen tørke og du er klar for dansegulvet.

3. Vann

Dersom du verken har hårspray eller håndkrem tilgjengelig, kan du få billig hjelp vasken – for rennende vann skal ikke være umulig å finne. Fukt hendene med vann, og stryk dem forsiktig over stoffet i samme retning. Gjør det samme over huden eller strømpebuksen.

3 forebyggende tips mot statiske kjoler og skjørt:

Dersom du på forhånd vet at du skal bruke en kjole eller et skjørt som pleier å klistre seg inntil kroppen, kan du få bukt med problemet hvis du forebygger.

1. Vask tøyet med tøymykner

Å vaske de statiske plaggene dine med tøymykner kan gjøre dem mindre statiske – det gjelder spesielt klær i syntetiske materialer som absorberer mindre fuktighet enn for eksempel bomull. Bruk også et program for syntetisk vask dersom vaskemaskinen har det.

2. Bruk underkjole

En underkjole- eller skjørt i bomull kan gjøre susen for klær som blir litt for nærgående.

3. Bruk kleshenger i stål

Du kan også prøve å sveipe over plagget med en kleshenger i stål. Metallet skal kunne lede de negativt ladede elektronene vekk fra klærne. Gjør gjerne det samme på kroppsområdet hvor klærne klenger.

Psst. Skulle du være uheldig og oppdage at den freshe fargen på neglene har smittet over på kjoler og skjørt? Fortvil ikke. Vi gir deg de beste rådene for hvordan du kan fjerne neglelakk fra klær.

Spørsmål 1 av 3

Hva kan man bruke for å behandle statiske klær?

Spørsmål 2 av 3

Hva er anbefalt blandingsforhold i en fuktighetsgivende spray for statiske klær?

Spørsmål 3 av 3

Hvordan kan man forebygge at kjoler og skjørt blir statiske?

Flere gode tips fra OMO