Når vasket du yogamatten sist?

Selv om det er lett å bare rulle sammen yogamatten etter bruk, trenger også den en vask i ny og ne – som alt annet. Men hvordan bør du egentlig vaske den? Vi deler noen gode råd her.

OMO Aktiv&Sport Luktfjerningsspray holder yogamatten luktfri.

Noen bruker yoga for å bli sterkere og få bedre balanse, mens for andre er det det mentale som står i fokus – mindre stress og bedre konsentrasjon. Uansett hva målet ditt er, er det ingen tvil om at det er en god økt og man kan svette en del. Yogamatten kan derfor være full av svette, i tillegg til støv, hudrester og annet smuss.

Hvor ofte bør man vaske yogamatter?

Hvor ofte du bør vaske yogamatten din avhenger av hvilken type yoga du trener og hvor ofte du gjør det. Den bør vaskes jevnlig, men du kan ta utgangspunkt i at du vasker den etter 5-10 gangers bruk.

Bruk OMO Aktiv&Sport Luktfjerningsspray til å holde yogamatten luktfri mellom vask. Spray over før bruk – så holder du svettelukten borte!

OMO Luktfjerningsspray sprayes på yogamatte.

Kan man vaske yogamatte i vaskemaskinen?

Til tross for at man kan finne råd om at yogamatte kan vaskes i vaskemaskin, er ikke dette noe vi anbefaler. Yogamatter er laget av ulike materialer, og noen av dem tåler ikke vann i det hele tatt. Prosessen som foregår i en vaskemaskin vil slite veldig på materialet – og derfor anbefaler vi at du alltid vasker den for hånd.

Slik vasker du yogamatte

Først og fremst er det viktig at du tester om matten din tåler vann – enten ved å se på vaskeanvisningen eller ved å følge neste tips. Test ved å bruke en fuktig klut på et lite synlig område og se om vannet trekker seg veldig inn. Spesielt tykke skumgummi-aktige matter som absoberer svette, vil også absorbere vann og tåler dermed dårlig å bli vasket med vann. Til slike yogamatter bør du kun tørrvaske med en mikrofiberklut.

Om yogamatten din tåler vann, er håndvask det beste. Du kan lage en rengjøringsspray med OMO Color Flytende eller OMO Aktiv & Sport. Pass på blandingsforholdene! Bland litt vaskemiddel med lunkent vann (20 ml til 5 liter vann) og vask over med en klut. Husk også å vaske over etterpå med en ren, fuktig klut for å fjerne alle rester av vaskemiddel.

PS! Husk å la yogamatten tørke etter vask.

Huskeliste

  • Vask yogamatten etter 5-10 gangers bruk
  • Spray yogamatten med OMO Luktfjerningsspray mellom vask
  • Lag rengjøringsspray, vask og tørk med ren klut for å fjerne vaskemiddelrester
  • Ved å vaske den ofte nok vil du kunne forlenge mattens levetid
  • Yogamatter blir mykere med jevnlig bruk, og vil gi bedre grep
  • Tips: Ikke ta på fuktighetskrem før yogaøkten

Namaste!

Flere gode vasketips fra OMO