Slik vasker du treningstøy

I enkelte plagg, men spesielt treningstøy, kan det sitte i en vond lukt selv om det er nyvasket. Noen opplever også at det lukter nyvasket, helt til man begynner å røre på seg og den vonde lukten melder seg. Her er noen gode vasketips for å bevare og vaske treningstøy.

Bruk Omo Aktiv&Sport for å vaske treningstøy.

Treningstøy skal være funksjonelt, holde deg tørr og få deg til å føle deg fresh når du er i aktivitet. Men etter en god treningsøkt dufter ikke klærne akkurat som en blomstereng. Slenger du dem bare inn i vaskemaskinen uten å tenke deg om, kan det hende at de fortsatt stinker – og kanskje mer enn de gjorde før vask.

Vask raskest mulig etter bruk

Det er lurt å vaske treningstøy så raskt som mulig etter bruk. Da er det lettest å få vekk vond og sur lukt. Hvis du ikke har mulighet til å vaske dem med én gang, bør du sørge for å henge treningstøyet opp til tørk før vask så den ikke ligger krølla i svette.

Det anbefales også at du vasker treningstøy for seg selv. Da unngår du misfarging, og at vond lukt smitter over på annet tøy.

Velg riktig vaskemiddel

Sportsklær er ofte merket med 30-40 °C. Tidligere var det derfor vanskelig å bli kvitt smusset ordentlig uten å vaske treningsklær på 60 °C – noe som økte faren for at tøyet mistet farge og fasong. Vi har derfor laget OMO Aktiv&Sport.

Det flytende vaskemiddelet inneholder FiberFRESH™, en moderne teknologi som effektivt fjerner dårlig lukt helt fra 30 °C. Vaskemiddelet kan brukes både på farget og hvitt tøy, og er spesielt utviklet med tanke på syntetiske stoffer som Gore-Tex og andre membraner.

Ull og dun

Hvis treningstøyet ditt inneholder ull, må du bruke spesialvaskemiddel for ull, for eksempel Milo, for å beholde de gode egenskapene i tekstilene. Dette gjelder selv om tekstilet ikke er 100 prosent ull. Bruk et vaskemiddel som er spesielt utviklet til vask av ull.

Omo Aktiv&Sport vaskemiddel. FOTO

Unngå tøymykner

Tøymykner, eller skyllemiddel, vil som regel gjøre at vanlige klesplagg lukter friskt og godt. Men husk at vannavstøtende og pustende materialer er ikke egnet for tøymyknere. Pustende materiale er finvevde tøyfibre der tøymykneren kan påvirke pusteegenskapene og de vannavstøtende egenskapene til materialet. Sjekk alltid vaskeanvisningen på klærne før vask.

Gode huskeregler når du skal vaske treningstøy

Har du dårlig tid fordi du skal på trening, og kun har scrollet ned til slutten i håp om et kjapt sammendrag? Vi har selvfølgelig laget en kort huskeliste til deg også:

  • Ikke la brukt treningstøy ligge lenge før vask
  • Vask så fort som mulig etter trening
  • Vask på høyere temperatur om mulig
  • Ikke bruk skyllemiddel
  • Bruk egnet vaskemiddel

God treningsøkt!

PS! Visste du at du kan vaske yogamatten med en rengjøringsspray dersom den tåler vann? Alt du trenger er litt lunket vann og OMO Color Flytende eller OMO Aktiv & Sport.

Flere vasketips fra OMO