Hvordan fjerne fettflekker fra klær?

Utallige matretter inneholder ulike former av fett og olje, så det er fort gjort med en flekk her og der – både hos gjesten og kokken. Selv om dette er flekker som setter seg fort, finnes det råd. Slik fjerner du fettflekker fra klær.

Forkler uten fettflekker henger på knagger.

Er det vanskelig å fjerne fettflekker?

Mange syns det er vanskelig med flekkfjerning, og fettflekker er det alle flest lurer på hvordan man fjerner. En gjenganger er flekker fra for eksempel saus, men det er ikke uvanlig at det spruter fett fra pannen når man steker mat, eller at man søler litt marinade i grillsesongen.

Det er forståelig, men det er ikke så vanskelig å fjerne olje- og fettflekker som man skulle tro. Det viktigste er at du går løs på flekken så fort du oppdager den. Jo lenger tid den får på seg til å marinere på plagget og trekke inn i fibrene, desto vanskeligere kan det blir å fjerne den.

Flekkfjerner som fjerner fettflekker på klær

OMO Flekkfjerner inneholder PowerLiftSystem, et flekkfjerningssystem helt uten blekemidler, som effektivt løfter og fjerner flekker uten å skade tøyet. Den fjerner vanskelige flekker fra både hvitt og farget tøy – og er selvfølgelig effektiv mot fett. Slik bruker du den:

  • Spray på flekkfjerneren direkte på fettflekken
  • La den virke i maksimum fem minutter
  • Vask plagget som vanlig i vaskemaskinen med OMO pulver eller OMO flytende på så høy temperatur som tekstilen tåler. Dette ser du på vaskelappen

Usikker på om stoffet eller fargen tåler flekkfjerningen, bør du teste produktet på et lite synlig sted på plagget før bruk – for eksempel under ermet eller på en innvendig søm. Alternativt kan du også bruke OMO flytende for å fjerne fettflekker. Hell OMO på flekken, og la det virke i 30 minutter før du vasker plagget som vanlig på så høy temperatur som tekstilen tåler.

Fjerne fettflekker fra klær med Zalo

Har du ikke OMO Flekkfjerner tilgjengelig for øyeblikket, tipper vi at du har en Zalo stående på kjøkkenbenken. Og ja, vi skal innrømme at Zalo er rå på å fjerne fettholdige flekker:

  • Hell en dråpe på flekken – husk at én dråpe er nok, så ikke overdriv
  • Gni flekken forsiktig med fingrene så det skummer skikkelig
  • Når flekker begynner å løse seg opp skyller du plagget godt
  • Vask som vanlig i vaskemaskinen med OMO pulver eller OMO flytende på så høy temperatur som tekstilen tåler

Et godt råd: Vær nøye med å skylle Zaloen ordentlig ut av plagget slik at det ikke skummer for mye i vaskemaskinen.

Flere flekkfjerningstips fra OMO