Hvordan fjerne tomatsaus fra klær?

Tomatsaus på klær? Uunngåelig. Ikke nok med at det alltid skjer – flekkene kan være vanskelige å fjerne. Men heldigvis ikke umulige. Her får du gode råd til hvordan du kan fjerne tomatsaus fra klær!

Spiser man pasta med tomatsaus kan man få flekker på klærne.

Ikke kom her og si at det finnes noe som er bedre enn en tynn pizzabunn, tomatsaus laget med ferske urter og et lag med deilig, smeltet ost. Eller hva med en kremet pasta med basilikum i tomatsausen. Nam… men vi er vel ikke her for å lese om de deiligste matrettene – du har sikkert allerede hatt noe godt på menyen og ønsker hjelp til å fjerne tomatsausflekker? Ta det med ro, vi har gode råd!

Slik fjerner du tomatsaus fra klær

  • Skrap bort overflødig tomatsaus fra plagget med en skjeRens flekken med varmt vann – husk å la vannet renne fra motsatt side av der flekken kom (altså må du vrenge plagget)
  • Tid for vaskemiddel – ta på flytende vaskemiddel på flekken
  • Vent i omtrent 30 minutter og skyll plagget
  • Vask plagget som normalt i vaskemaskinen

Hvilket vaskemiddel fjerner flekker av tomatsaus?

Her har vi to veldig gode alternativ til deg. Først ut, som du sikkert allerede har hjemme: OMO Color Flytende vaskemiddel, som er effektiv på flekker. Tøyvasken trenger inn i tøyets fiber og trekker ut selv de vanskeligste flekker. For å fjerne flekkene bør du vaske plagget på den høyest mulig temperaturen som plagget tåler.

Merk deg at OMO er effektiv selv fra 30 grader, så du kan vaske de flekkete klærne på en lavere temperatur for å spare energi.

Vårt andre alternativ, som du bør vurdere å gå til innkjøp av er OMO Flekkfjerner. Den inneholder inneholder PowerLiftSystem, et flekkfjerningssystem helt uten blekemidler, som effektivt løfter og fjerner flekker uten å skade tøyet. Den kan brukes på både hvitt og farget tøy – og slik bruker du den:

  1. Spray flekkfjerneren direkte på tomatsausflekken
  2. La det virke i maksimum fem minutter
  3. Vask plagget som vanlig i vaskemaskinen

Dersom du er usikker på om stoffet eller fargen tåler flekkfjerningen, er det lurt å prøve på et lite synlig sted på plagget. Under ermet eller på en innvendig søm er gode plasser for dette.

Vi sier ikke det er fritt fram for å søle tomatsaus på klærne, fordi alle flekkene kan fjernes. Men du kan i hvert fall nyte maten – og blir det uheldig søl så kan du fortsatt nyte maten uten bekymring for at plagget er ødelagt for alltid.

Flere flekkfjerningstips?