Hvor lenge kan klær ligge i vaskemaskinen?

De færreste bruker vaskemaskinen som en oppbevaringsplass for nyvasket tøy, men det har vel skjedd at man setter på en vask og glemmer å henge opp tøyet når vasken er ferdig. Så, hvor lenge kan klærne ligge i vaskemaskinen egentlig? Det skal vi ser litt nærmere på her.

Klær liggge i vaskemaskinen. FOTO

Klesvask er kjempeenkelt. Alt du trenger å gjøre er å fylle vaskemaskinen og trykke på start-knappen. Ikke sant? Det er faktisk ikke enkelt i realiteten. Noen ganger krymper favorittplaggene til halve størrelsen, andre ganger forsvinner sokker på mystisk vis. Og når man først har fulgt vaskeanvisningen og vasket på riktig temperatur, så klarer man å glemme at man har satt på en vask og lar klær ligge i vaskemaskinen litt for lenge.

Hvor lenge er «for lenge»?

Det er flere grunner til at du skal henge opp klærne så fort vasken er ferdig, istedenfor å la klær ligge i vaskemaskinen. Farger kan smitte av og klærne kan begynne å lukte vondt. Det er også en fordel å tømme maskinen raskt for å unngå at klærne blir veldig skrukkete.

Det lureste er å ta ut klær så fort som mulig, for allerede etter en time bør klærne vaskes på nytt. Du trenger nok ikke å kjøre en full vask for å få renset klærne. I de fleste tilfeller vil det være nok å kjøre et kort skylleprogram.

Klær som lukter vondt etter vask

Malin Skaar, leder for Orkla forbrukerservice, opplyser at hun ofte er i kontakt med folk som opplever at spesielt treningstøy lukter vondt når det tar ut av vaskemaskinen. Grunnen til det er ikke alltid at klærne blir liggende for lenge i vaskemaskinen. Ofte er grunnen at man rett og slett har vasket på for lav temperatur, eller ikke brukt vaskemiddel for trenings- og fritidstøy.

Å vaske på lave temperaturer er bra av miljøhensyn, men av og til må man vaske med høyere temperatur for å rense maskinen. En ren klesvask starter nemlig med en ren vaskemaskin – og OMO Maskinrens.

Vanskelig å huske klesvasken? Unngå at klær blir liggende i vaskemaskinen for lenge, ved å sette på alarm på mobilen. Husk også at det aldri er lurt å la vaskemaskin og tørketrommel gå når du ikke er i huset.

Spørsmål 1 av 3

Hvorfor er det lurt å ta ut klærne så fort vasken er ferdig?

Spørsmål 2 av 3

Etter hvor lang tid bør man vaske klærne på nytt?

Spørsmål 3 av 3

Er det nok å kjøre et kort skylleprogram hvis klærne må vaskes på nytt?

Les også disse tipsene fra OMO