5 pakketips til storbyferien

Blir det storbyferie til New York, London eller Paris istedenfor strandferie i år? Tenk smart når du pakker så slipper du kleskriser og for tung bagasje. Vi gir deg 5 gode pakketips til weekendturen!

Koffert pakket til storbyferie.

Pakketips 1: Planlegg

Er du en av dem som ser på pakkingen som en morsom del av forberedelsene til reisen, eller utsettes dette til siste liten? Våre pakketips er nyttige for de fleste. Det hele starter gjerne med god planlegging.

Den vanligste «feilen» de fleste av oss gjør er at vi pakker med oss altfor mye. “Jeg må ha med denne. Og denne kommer jeg sikkert til å bruke.” – også kommer man hjem med ubrukte plagg. Du kjenner deg kanskje igjen? Vårt kanskje viktigste pakketips er å planlegge ordentlig. Lag en liste over det du trenger før du starter pakkingen, og forsøk å holde deg til denne. Det kan også være lurt å ha litt ekstra plass i kofferten med tanke på hjemreisen, i tilfellet det blir litt shopping.

Pakketips 2: Rull plaggene i kofferten

Det finnes mange tanker og meninger om hvordan klærne pakkes mest effektivt og plassbesparende i kofferten. DinSide testet hva som er mest effektivt av stapping, bretting og rulling – og sistnevnte var en soleklar vinner.

Pakketips 2 er derfor å rulle plaggene i kofferten for plassbesparing. Ved å rulle plaggene du skal ha med istedenfor å brette dem vil du få større plass i kofferten og unngå at klærne blir rynkete. Det er helt sant.

Pakketips 3: Begrens sko

Sko tar mye plass og er gjerne det tyngste i kofferten. Et nyttig pakketips er derfor å forsøke å begrense antall sko du pakker med deg. Ta med et par penere sko som passer til flere antrekk i tillegg til et par sko som er gode å gå med over lengre tid. Pakk skoene i skoposer eller plasposer og fyll de samtidig gjerne med sokker eller strømper for å spare plass.

Pakketips 4: Velg reisestørrelser

Om du ikke reiser med kun håndbagasje, der du har begrensninger, er det lett å pakke med seg litt for mange toalettsaker. Du kommer kanskje ikke til å bruke hele hudkremen på 200 ml eller tannkremen på 75 ml. Et godt pakketips er derfor å kjøpe små reisestørrelser eller tomme flasker hvor du kan overføre innhold fra større flasker før reisen.

Pakketips 5: Vask klær på ferie

Det kan virke tungvint og gammeldags å vaske klær for hånd. Allikevel er det ikke så komplisert som mange tror. Vårt siste pakketips er å ta en klesvask i løpet av ferien dersom du skal være borte en stund. Bruk en tett flaske eller beholder og ta med deg ditt favorittvaskemiddel. Flytende vaskemiddel er å foretrekke siden dette løser seg enklere opp i vann. Pass på at bøtta ikke blir for full, og vær nøye med å vaske hvitt og farget tøy hver for seg. Kanskje kan du henge klærne til tørk i solsteken, mens du selv nyter livet på en hyggelig fortauscafe?

Og hva skjer når ferien virkelig er over, og klærne tårner seg opp? Det er ingen grunn til panikk. Få smarte tips til hvordan du kan få unna klesvasken i en fei.

Flere gode tips fra OMO