7 tips til å pakke bort vinterklærne

Ved å pakke bort vinterklærne på en smart måte, blir det orden i boden og enklere å ta frem vinterdressen når det igjen blir kaldt. Her er våre beste tips til organisert garderobe!

Brettede vinterklær som skal pakkes bort.

1. Sorter tøyet

Sorter tøyet før du pakker det bort. Ha gjerne en pose til hver av familiemedlemmene, eller sorter etter plaggtype: Vintersko, dresser, ulltøy. Ellers kan det fort bli kaotisk når du skal pakke det ut igjen (og den tiden kommer).

2. Merk oppbevaringsboksene

Bruk store esker som det er lett å merke. Du kan også bruke store tøyposer, eller vanlige plastposer. Merk med hvite lapper eller sprittusj hvilke bokser eller poser som inneholder hva.

3. Oppbevar tørt

Husk at ulltøy kan bli møllspist, så oppbevar det tørt og fuktfritt. Det er også det beste for andre plagg og sko. Det er ingen ide å ha klær i uteboden, for eksempel. Da kan det bli ødelagt av smådyr eller det kan sette seg jordslag i det.

4. Vask tøyet

Vask klærne før du stuer det bort, eller se i hvert fall etter om det er helt rent. Hvis ikke kan bakterier lett få grobunn i klærne. Rene klær holder også møllen unna.

5. På tide å gi bort?

Benytt muligheten til å ta en liten klesopprydding med det samme. Trenger du virkelig alt vintertøyet? Hvis det er et plagg du ikke har brukt hele vinteren, er det liten sannsynlighet for at du vil bruke det neste vinter. Er det noe som er for smått til å brukes neste vinter? Eller som kan gå over i esken til minstemann?

6. Bruk vakuumposer

Mye klær? Du får kjøpt vakuumposer der du kan støvsuge ut luften, så klærne tar mindre plass.

7. La barna bli med!

La gjerne barna hjelpe til, og sortere sine egne klær. Det kan være en fin markering på at vinteren er over.

Flere gode tips fra OMO