Vil du unngå å stryke klær?

Klesvasken går som regel unna i en fei, men det blir verre når plaggene skal strykes. Mens noen syns det er topp, prøver de fleste av oss å unngå det. Lær hvordan du kan stryke mindre!

Stryke klær. FOTO

Stryking av klær stjeler mye av din dyrebare tid, som du helst vil bruke på andre ting. Så hva er løsningen? Må du rett og slett finne deg i det, og sette av tid til stryking? Eller unngå å kjøpe klær som trenger en omgang med strykejernet?

Takket være disse smarte tipsene, kan du unngå at klærne blir krøllete etter vask. Dette gjelder ikke alle plagg, men noen av dem vil være klare til bruk, selv uten hjelp av strykejernet.

1. Ikke fyll opp vaskemaskinen

Skal du først vaske en haug av klær, bør du unngå å putte inn plaggene som lett blir skrukkete i vask. Da vil de nemlig bli mer krøllete. Klær som fort blir krøllete bør derfor vaskes i en halvfull maskin.

2. Tøymykner

Dersom plaggene du skal vaske tåler tøymykner, bør du bruke det. Det gjør nemlig at stoffet blir mykere og reduserer derfor risikoen for skrukker. PS! Klær med stretch skal ikke vaskes med tøymykner.

3. Mindre sentrifugering

Har du på for mye sentrifugering, vil klærne bli mer krøllete. Dersom du roer ned på sentrifugeringen, vil ikke klærne være like tørre når de tas ut, men da blir de heller ikke så skrukkete.

4 . Tørketrommel

Dersom du bruker tørketrommel, bør ikke klærne være inne i maskinen til de er helt tørre. Ta klærne ut før programmet er ferdig, altså når de er halvtørre. Heng dem opp til tørk. Her gjelder det også å ikke stappe maskinen full.

5. Heng opp klærne

Dersom du ikke har tørketrommel, bør du henge opp klærne så fort sentrifugeringen er ferdig. Dette gjelder uavhengig av om du skal tørke klær inne eller ute. Rist plaggene godt, heng dem opp, og rett ut eventuelle bretter eller skrukker. Noen plagg tørker bedre dersom de ligger flatt ut, slik som for eksempel ullgensere. Legg disse flatt på et bord, oppå et tørt håndkle.

Flere gode tips fra OMO