Hvordan vaske fleece?

Myke og varme fleeceplagg fungerer godt både som utendørsbekledning til de fleste aktiviteter og deilige koseklær preget av komfort for hygge innendørs. Men hvordan vaske fleece? Her får du tipsene du trenger.

Fleecegensere. Slik vasker du fleece.

Med sin lave vekt i forhold til tykkelse, har fleece fantastiske bruksegenskaper og har derfor blitt mye brukt i sportstøy, barnebekledning og fritidsklær.

Slik bør du vaske fleece

  • Bruk vaskemiddel tilpasset syntetiske plagg. OMO Aktiv & Sport er spesielt utviklet for trenings- og fritidstøy og fjerner vond lukt i tøy. Har du mulighet, velg en ekstra skylling for å fjerne eventuelle vaskemiddelrester da fleece er et materiale som absorberer mye væske under vask.
  • Vask fleece med andre syntetiske materialer. For å unngå at fleecetøyet loer over på andre materialer, som for eksempel bomull, bør du vaske med andre syntetiske klær.
  • Sjekk vaskeanvisningen på plagget for riktig vasketemperatur. Fleece har ofte en anbefalt vasketemperatur på 40 grader.
  • Beskytt fleecen ved å tømme lommer, lukke borre- og glidelåser. For å holde plaggene penest lengst mulig, anbefales det også å vaske fleece på vrangen.
  • Fleece skal ikke strykes. Har du dårlig tid og ikke kan vente til at klærne tørker på klesstativ, kan du velge et sport- eller syntetisk tørkeprogram på tørketrommelen. Dampsyklus kan også velges.

Vaske fleece med Omo Aktiv&Sport. FOTO

Vaskepose til fleece

Alle typer tekstiler mister fiber når de vaskes. Ettersom syntetiske fibre, som fleece, er laget av plast vil tekstilen frigjøre mikroplast ved vask. Disse er ofte for små til å fanges opp av renseanlegg – og kan derfor ende opp i havet. For å redusere utslippet av mikroplast, kan du vaske fleece i en vaskepose.

Vaskepose tar ikke bare vare på miljøet, men beskytter også tøyet ditt mot slitasje og får det til å vare lengre. Vaskeposer har blitt så vanlig at du får kjøpt det nesten over alt.

Enkel oppfriskning av fleece

Ettersom fleece sjeldent brukes rett på kroppen er det ikke alltid du trenger å vaske plaggene. I de fleste tilfeller holder det å lufte tøyet slik at de oppleves renere. Ønsker du likevel følelsen av fresht og nyvasket tøy, kan du velge et oppfriskningsprogram – bedre kjent som kortprogram på vaskemaskinen.

Men, hva er fleece?

På folkemunne bruker vi ordet fleece som om det et eget materiale, men faktisk er det fellesbetegnelse for en rekke forskjellige stoffer. Fleece fremstilles oftest av polyester, men også ull, bomull, akryl og viskose blir brukt – både alene eller i blandinger.

Fleece kan lages på forskjellige måte – enten ved å rue og børste overflaten for å få frem den lodne overflaten, eller nåle inn løse fibere i et vevd stoff for så å binde dem fast med varme eller kjemiske midler.

Flere gode vasketips får du her