Kan man vaske sekk i vaskemaskinen?

Sekker burde også rengjøres nå og da. Spesielt om du har en matboks som har åpnet seg eller en termos som har lekket. Her får du tips og råd til hvordan du skal vaske sekk og kvitte deg med både flekker og lukt.

Barn med sekk på ryggen leier mor.

Om du har skolebarn eller dere er en aktiv familie som er på mange turer med sekk, da har du nok opp til flere ganger opplevd at både mat og drikke har lagt seg uønsket i sekken. Ikke bare bidrar frukt og melkeprodukter til en mindre behagelig lukt, men det kan ødelegge både skolebøker og annet som du ønsker å ta vare på. Før du går løs på favorittsekken med vann og såpe har vi noen råd det kan være greit å følge.

3 ting du må gjøre før du vasker sekken

  1. Sjekk vaskeanvisningen først. Og har du en sekk med garanti, er det ekstra viktig å følge rådene til produsenten.
  2. Fjern pynt, løse reflekser, lys og annet som henger på sekken. Og husk å ta ut regntrekket, om dette følger med sekken. Som regel finner du regntrekket i lokket, siden eller i en lomme i bunnen av sekken.
  3. Har sekken ryggspile må denne også fjernes før vask.

Vask for hånd og innvendig vask av sekk

Flere produsenter anbefaler at sekkene deres vaskes for hånd. Da som oftest i vannbad med flytende vaskemiddel. For å bevare fargene, anbefaler vi OMO Color.

Har sekken kun behov for en innvendig vask? Da kan du fint gå over de områdene som trenger en vask med lunkent vann og Zalo, på en mikrofiberklut. Dette bidrar til at både smuss, skitne flekker og vond lukt forsvinner.

Vask av sekk i vaskemaskin

Om du ønsker å vaske sekken i vaskemaskin kan det være lurt med noen forholdsregler, garanti eller ei. Det som kan skje i vaskemaskinen, er nemlig at både struktur og særegenheter forsvinner, eller at reimer blir ødelagte.

Ønsker du likevel å vaske sekk i vaskemaskin, følg trinnene som nevnt over:

  • Fjern alt som kan fjernes fra sekken.
  • Så kan det være lurt å putte sekken i et trekk, for eksempel et putetrekk om det ikke følger med eget trekk til sekken for å skåne den mest mulig under rengjøringen.
  • Bruk alltid et lett vaskeprogram når du vasker sekk i vaskemaskin.

Tips etter vask: For å bevare fasongen best mulig bør du la sekken stå oppreist mens den tørker. Det kan også være lurt å impregnere sekken etter vask – noe som er spesielt viktig om den brukes mye ute i vær og vind.

Fjerne vond lukt fra sekk

Har det satt seg en ubehagelig lukt i sekken som du sliter med å bli kvitt? Da er OMO Aktiv&Sport Luktfjerningsspray redningen du søker!

Luktfjerningssprayen er et levende produkt som virker raskt, har en langvarig effekt, og forebygger at vond lukt oppstår på nytt. Les mer om sprayen her.

OMO Aktiv&Sport Luktfjerningsspray i en gymbag.

Flere gode tips fra OMO