Hvordan vaske undertøy?

Ekspertene anbefaler at undertøy vaskes på 60 grader, men hva gjør du hvis det står 40 grader i vaskeanvisningen? La oss se litt nærmere på hvordan du bør vaske undertøyet ditt.

Rent undertøy henger på en utendørs tørkesnor.

Først og fremst bør du merke deg at undertøy som er i bomull og viskose vil tåle både en 60 og en 90 graders vask, til tross for vaskeanvisningen på 40 grader. Så hvorfor står det ikke bare høyere temperatur på trusene da, kan du kanskje lure på? Vel, det kan være undermerking av produsentene som ønsker å unngå reklamasjoner hvis fargen smitter av på annet tøy i vaskemaskinen.

Syntetiske truser er lettere å få rene

Det sies at bakterier i klær først blir borte hvis vasketemperaturen kommer opp i 60 grader, men det er ikke slik at du går rundt med skittent undertøy selv om det har blitt vasket på bare 40 grader.

Vasker du undertøyet på 40 grader – enten fordi du følger vaskeanvisningen til punkt og prikke, eller fordi undertøyet består av materialer som rett og slett ikke tåler høyere temperaturer, kan du ta det med ro. Skitt vil ikke trenge så dypt inn i syntetiske materialer, og 40 grader vil derfor kunne vaske tilstrekkelig rent.

Hva med finere undertøy som er merket med 40 grader?

Er undertøyet merket med lav temperatur, så er det ofte en grunn til det. Kanskje det er på grunn av fargen, applikasjoner eller blonder, som kan bli ødelagt i en 60-graders vask. Finere undertøy, for eksempel silkeundertøy, blondetruser og stringtruser i bomull, vil ikke tåle å bli vasket på like høye temperaturer som annet undertøy. Følg vaskeanvisningen for å unngå å ødelegge undertøyet ditt.

Hvordan vaske ullundertøy?

Det aller meste av ullundertøy som selges i butikkene i dag tåler 30-40 graders maskinvask. Dersom ullundertøyet består av ubehandlet ull kan det lett tove seg og krympe i vask over 40 grader. Følg alltid vaskeanvisningen på ullundertøy, velg skånsomt vaskeprogram og riktig vaskemiddel – et som er beregnet for ull, og benytt deg av kort sentrifugeringsprogram.

Husk også: Ikke tørk undertøy i tørketrommel! En runde i trommelen kan ødelegge formen på undertøyet. Samtidig kan BH-spiler sette seg fast i trommelen og forårsake små hull i klærne. Vår anbefaling er derfor at du alltid henger det opp til lufttørking.

Flere gode tips fra OMO