Vaskerom: Våre beste tips

Et vaskerom har sjelden førsteprioritet når vi skal pusse opp hjemmene våre, og det er heller ikke det som kommer på førstesiden av interiørblader. Likevel er det et værelse som brukes ofte. Vi har samlet våre tips til å skape et hyggelig, ryddig og praktisk vaskerom.

Et praktisk vaskerom sparer tid. FOTO

Hvor mye man vasker kommer selvfølgelig an på hvor stor familien er, men det er ingen tvil om at vaskerommet er et av de rommene som brukes oftest i en bolig. Derfor kan det være lurt å skape et hyggelig vaskerom som er innredet på en ryddig og praktisk måte slik at vi faktisk ønsker å være der. På denne måten vil oppgavene knyttet til klær og vask gå mye lettere og dessuten ikke bli like kjedelig. Det finnes mange gode løsninger for vaskerom hos flere leverandører, men om du ikke hadde tenkt å pusse opp hele rommet, kan du følge våre enkle råd for å få et bedre og mer praktisk vaskerom.

Før du starter med maling og omorganisering, må du rydde og rengjøre. Fjern alt som står løst på vaskerommet som for eksempel støvsuger, bøtter, mopper etc. Vask deretter alle gulv ordentlig, også bak og under vaskemaskin og tørketrommel.

Skap et praktisk vaskerom ved å male vegger og gulv

Vil du male veggene? Da er tiden for det nå. Velg i så fall en lys og behagelig farge som du kan trives med gjennom mange år – et vaskerom er ikke værelset som pusses opp ofte! Har du betonggulv, finnes det spesialmaling som tåler vannsøl og smuss, perfekt for vaskerom.

Oppbevar i høyden for et praktisk vaskerom

Et Vaskerom kan plutselig bli oversvømt, og derfor er det lurt å tenke praktisk og oppbevare mest mulig i høyden. I tillegg er oppbevaring i høyden plassbesparende! Her er det mange løsninger som finnes. Hyller, vegghengte kurver, oppheng for støvsuger og mopper er lure løsninger for vaskerom. Planlegg hva du skal ha hvor og sett opp nødvendig oppbevaring. Husk for eksempel at det er lurt å ha en hylle for vaskepulver i nærheten av vaskemaskinen, og at strykejernet bør plasseres i nærheten av strykebrettet og utilgjengelig for barn.

Tips til enklere klesvask

Et godt tips til enklere klesvask er å sortere klær som skal vaskes – da går det raskere å sette på et vaskeprogram. Legg skittentøyet i ulike kurver. Det finnes flere ulike varianter hvis du ikke foretrekker å lage egne merkelapper. Du kan ha en skittentøykurv for hvitt, en for farget tøy, en for sengetøy og håndklær som skal vaskes på høy varme, og en for klær som skal vaskes på for eksempel ullprogram. Andre gode tips til et praktisk og oversiktlig vaskerom:

En liten oppgradering på ditt vaskerom vil gjøre det til et hyggeligere sted å være og dessuten spare deg for tid. Tid er ofte en mangelvare. Kanskje trenger du en ukesplan for klesvask med hva du bør gjøre når?

Flere gode tips fra OMO